top of page
49.jpg

UW GEVEL KALEIEN MET VAKMANSCHAP

KALEIEN

Het is een eeuwenoude schildertechniek en ook vandaag nog wordt het heel veel gevraagd: het kaleien van gevels. Geen wonder, in één beweging worden oneffenheden, zoals putjes of barsten mooi weggewerkt en blijft de originele structuur van bakstenen en voegen toch zichtbaar, buitenmuren worden doeltreffend beschermd én uw gevel krijgt een prachtig, landelijk, sfeer- en stijlvol karakter. Kaleien heeft dus een esthetische, maar ook beschermende functie. 

  • Spleten, scheuren en barsten in muren wegwerken

  • Duurzaam, dampdoorlatend en hechtend

  • Heel wat mogelijkheden in kleur en afwerking

  • Een matte look die bij elke gevel past

 

KALEI
38.jpg

KALEIEN VOOR EEN MOOIE, EGALE EN BESCHERMDE GEVEL

De decoratieve kaleitechniek houdt het midden tussen pleisterwerk en verven. Hierbij worden dunne lagen kalkpleister met pigment op de buitenmuren aangebracht met een blokkwast voor een authentieke afwerking. Een water- en vuilafstotende laag beschermt uw gevel vervolgens tegen externe weersinvloeden en houdt deze dampopen om vochtproblemen tegen te gaan. Kaleien wordt trouwens niet alleen op buitenmuren toegepast, ook binnenmuren kunnen aangepakt worden met deze techniek.

42.jpg

HEEL WAT MOGELIJKHEDEN VOOR DE FINISHING TOUCH

Kaleien biedt een esthetische meerwaarde in zowel moderne en strakke als landelijke en klassieke woonstijlen. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden: Een gekaleide gevel is vaak wit, maar kaleiverf kan ook perfect in kleur worden aangebracht, met steeds een matte en zachte finish. Zowel klassieke minerale kalei als organische kalei is mogelijk. Ook de korrel van de kaleiverf kunt u zelf kiezen voor het gewenste eindresultaat.

KALEI

U DROOMT VAN EEN GEKALEIDE GEVEL?

Vraag ons gerust om een offerte op maat, hiervoor komen wij graag bij u langs om de werken te bekijken.

Vraag uw gratis offerte

bottom of page